He, waarom loop jij net zo snel als ik?

Schermafbeelding YouTube / Vania Heymann

Ken je dat, dat je naast iemand loopt en dat je net zo snel loopt? Versnel je dan ook ongemerkt je pas? Waarom is dat eigenlijk? De Israëlische regisseur Vania Heymann vraagt zich dat ook af in het filmpje dat hij er over maakte.

Naast een onbekende lopen terwijl je dezelfde loopsnelheid hebt, geeft soms een ongemakkelijk gevoel. Het is een beetje hetzelfde gevoel wat je ook kan hebben als iemand heel lang achter jou aan fietst of loopt omdat degene kennelijk dezelfde route heeft als jij.

Als je iemand dan inhaalt, maar degene gaat net op dat moment ook harder fietsen, dan kan het voorkomen dat je dus een tijdje naast elkaar fietst. En dan dient het dilemma zich aan: inhalen of inhouden en erachter gaan fietsen?

Heymann bekent in het filmpje ‘Walking contest’ meestal de competitie aan te gaan met de wandelaar die hetzelfde tempo heeft als hij.

De videomaker is overigens geen onbekende, hij maakte eerder muziekvideo’s voor bekende sterren als Bob Dylan en commercials voor Pepsi Max.

    • Anouk Eigenraam