Cruise naar micronesië

Cruiseschepen worden steeds groter. Dat moet ook wel, want cruisen is de snelst groeiende reistak van dit moment, dus er zijn steeds meer bedden op zee nodig. Drieduizend hutten op een schip is geen uitzondering meer. Tegelijkertijd is er een tegentrend, van kleine schepen met maximaal zestig hutten. Voordeel is dat deze zelfs de kleinste havens kunnen aandoen. Zo ver en uitheems mogelijk is de norm. Baaitjes in Micronesië, onherbergzame oorden in Zuid-China, het dunbevolkte, niet via land bereikbare schiereiland Kamchatka in Oost-Rusland, Kimberley in Noordwest-Australië, enfin, van die oorden waar de gemiddelde aardrijkskundeles op school aan voorbijgaat. De Silver Discoverer van rederij Silversea is het nieuwste kleintje dat dit voorjaar deze verre oorden aandoet. silversea.com