Begrip voor Poetin

„De ontwikkeling die de Oekraïne doormaakt, is een schrikbeeld voor de Russische president Poetin en dat zouden westerse leiders zich moeten realiseren. De marinebasis op de Krim is bovendien van zeer groot militair strategisch belang. Alles op zijn beloop laten, zou de binnenlandse positie van Poetin geen goed doen. De economie van de Oekraïne is ernstig verzwakt en heeft sterke behoefte aan steunfinanciering van het IMF. In Rusland is het bbp per hoofd van de bevolking is bijna vier keer hoger dan in de Oekraïne. De bevolking van de Krim zou om economische redenen voor aansluiting bij Rusland kunnen kiezen. Beleggers zijn minder enthousiast over Rusland en zijn bereid om gemiddeld slechts 4x de verwachte winst voor de komende 12 maanden te betalen. Dit extreem lage niveau geeft aan dat de Russische aandelenmarkt meer nodig heeft dan herstel van rust rond de Oekraïne.”