Zeker vijf doden na messengevecht China - ‘geen terreuraanval’

Opnieuw zijn in China mensen om het leven gekomen nadat zij met messen waren aangevallen. Volgens de autoriteiten gaat het echter niet om een terreuraanval, zoals enkele weken geleden, maar liep een ruzie uit de hand. Zeker vijf mensen kwamen om het leven.

Een lichaam ligt op de grond na de aanval op de markt in Changsha, China. Foto Reuters / Bai Yu / Xinhua

Opnieuw zijn in China mensen om het leven gekomen nadat zij met messen waren aangevallen. Volgens de plaatselijke autoriteiten gaat het echter niet om een terreuraanval, zoals enkele weken geleden, maar liep een ruzie uit de hand. Zeker vijf mensen kwamen om het leven, meldt persbureau AP.

Het incident had vandaag plaats op een markt in de stad Changsha.

Vier mensen werden gedood door messen, één persoon is doodgeschoten door de politie. Eén persoon raakte gewond. De persoon die door de politie is neergeschoten, is een van de aanvallers. Een ander kon worden aangehouden en drie wisten te ontsnappen.

Terreuraanval of niet?

Er waren in eerste instantie conflicterende berichten over de aanval. Twee weken geleden kwamen bij een messenaanval op een treinstation in het zuidwesten van China 29 mensen om het leven. Nog eens 143 mensen raakten gewond. De aanslag toen was het werk van separatisten uit de westelijke provincie Xinjiang, zo meldde de Chinese regering, die sprak van een terreuraanslag. Nu werd gedacht dat het om een soortgelijke terreuraanval zou gaan, maar de plaatselijke autoriteiten spreken dat tegen. Het Chinese staatsbureau spreekt echter wel nog van “een groep aanvallers die burgers heeft aangevallen”.

Het is nog niet precies bekend wie voor de aanval verantwoordelijk zijn of wat er precies gebeurd is. Mogelijk liep een ruzie tussen twee marktlieden of tussen marktlieden en klanten uit de hand.

    • Anouk van Kampen