Vier doden bij helikoptercrash Engeland

Een politieagent staat bij een wegafzetting bij Beccles, Norfolk, waar de helikopter neerstortte. Foto AP / PA, Ben Kendall

Bij een helikopterongeluk in Suffolk, in het oosten van Engeland, zijn gisteravond vier mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie volgens persbureau AFP bekendgemaakt. Het is het derde helikopterongeluk in relatief korte tijd in Groot-Brittannië.

De helikopter stortte in dichte mist neer bij Beccles in het graafschap Suffolk.

“Het gaat om een civiele helikopter en er waren vier mensen aan boord. We gaan ervan uit dat ze alle vier zijn omgekomen bij de crash”, aldus een woordvoerder van de politie. Een team van de onderzoeksdienst voor luchtvaartongelukken heeft een onderzoek ingesteld.

Het ongeluk vond plaats op zo’n 72 kilometer van waar in januari vier mensen om het leven kwamen toen een Amerikaanse legerhelikopter neerstortte. In november kwamen ook al tien mensen om het leven toen een helikopter neerstortte in een bar in Glasgow.

    • Anouk van Kampen