Tottenham Hotspur op eigen veld verslagen door Benfica

Benfica en Valencia lijken na één wedstrijd al zeker te zijn van een plaats in de kwartfinale.

Tottenham Hotspur is ver verwijderd van een plaats in de kwartfinale van de Europa League. De Londense club ging op White Hart Lane met 3-1 onderuit tegen Benfica, de verliezend finalist van vorig seizoen. Oud-Ajacied Christian Eriksen maakte het enige doelpunt van de Spurs. Bij Benfica was Luisao de grote man. De Braziliaanse verdediger zette de bezoekers na rust op 0-2 en maakte er in de slotfase ook 1-3 van. Rodrigo had na een half uur spelen de score geopend.

Juventus wist in een Italiaans onderonsje thuis niet te winnen van Fiorentina. Arturo Vidal zette de koploper van de Serie A nog wel op voorsprong, maar Mario Gomez zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-1 eindstand. De finale van de Europa League wordt dit seizoen in het stadion van Juventus gespeeld.

Real Betis zorgde voor een verrassing door in een derby Sevilla te verslaan. De hekkensluiter van de Spaanse competitie zegevierde in het stadion van de stadgenoot met 2-0. Leo Baptistao en Salva Sevilla scoorden.

Olympique Lyon kan een plaats in de kwartfinale bijna niet meer ontgaan. Thuis tegen Viktoria Plzen werd een vroege 1-0 achterstand omgebogen in een 4-1 overwinning.

Ook Valencia is halverwege de dubbele confrontatie met Ludogorets al bijna zeker van een plaats in de kwartfinale van de Europa League. De Spanjaarden boekten in Bulgarije een overtuigende 3-0 zege. Bij Ludogorets, dat volgende week in Valencia voor een bijna onmogelijke opgave staat, deed de Nederlander Virgil Misidjan de hele wedstrijd mee.

Red Bull Salzburg, dat eerder overtuigend van Ajax won, speelde 0-0 tegen FC Basel. Voor de koploper van de Oostenrijkse competitie betekende dat na acht overwinningen op rij het eerste schoonheidsfoutje dit seizoen in de Europa League. FC Porto boekte een nipte thuiszege op Napoli. Jackson Martinez maakte na een uur spelen het enige doelpunt. Porto won de Europa League in het seizoen 2010-2011. (Novum)