SC Cambuur voor zesde wedstrijd op rij ongeslagen: 3-2 winst tegen RKC

SC Cambuur heeft zijn goede serie in de Eredivisie vrijdag een vervolg gegeven. De ploeg van coach Dwight Lodeweges won voor eigen publiek met 3-2 van RKC en bleef voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen. Elvis Manu tekende vijf minuten voor tijd voor de winnende goal. Eerder in de wedstrijd was RKC tweemaal teruggekomen van een achterstand.

Cambuur had de eerste helft het betere van het spel en kwam via Schepers na zeventien minuten aan de leiding. De huurling van Utrecht schoot van net buiten het strafschopgebied knap raak. Die goal deed recht aan de verhoudingen op het veld.

Blunder Cambuur-keeper Nienhuis

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later stond het alweer gelijk. Na een enorme blunder van doelman Leonard Nienhuis, vorige week tegen Ajax nog de uitblinker, kon Schet simpel binnentikken. Diezelfde Nienhuis kon zich later in de eerste helft enigszins revancheren. Met zijn vingertoppen ranselde hij een vrije trap van Sander Duits via de paal uit het doel.

Uiteindelijk ging Cambuur toch met een verdiende voorsprong rusten. Martijn Barto was in een vol strafschopgebied het meest alert en werkte van dichtbij binnen: 2-1. Wellicht als gevolg van een donderspeech van coach Erwin Koeman kwam RKC de tweede helft beter voor de dag. Nadat Mitch Apau een kopbal van de doellijn gehaald zag worden, schoot Beauguel na 67 minuten de 2-2 binnen. Het voorbereidende werk van Robert Braber mocht er zijn.

Manu met gelukje matchwinner

In het vervolg bleef de wedstrijd een open karakter houden. Cambuur joeg vol overgave op de winnende goal, maar ook RKC liet zich niet onbetuigd. Op fortuinlijke wijze kroonde Manu zich tot matchwinner. Vijf minuten voor tijd profiteerde hij van verdedigend geblunder bij RKC.

Cambuur deed door de zege goede zaken en zette RKC op zeven punten. Bovendien stegen de noorderlingen naar de negende plaats, met 34 punten uit 28 duels. Voor RKC blijven de zorgen groot. De Waalwijkers staan op de zestiende plaats, een positie die aan het einde van het seizoen het spelen van promotie/degradatieduels verplicht. (Novum)