Nederland en Vlaanderen schwerpunkt op 68ste editie Frankfurter Buchmesse

De Frankfurter Buchmesse, met jaarlijks zo’n 280.000 bezoekers de grootste Boekenbeurs ter wereld, staat in 2016 in het teken van de Nederlandstalige literatuur, meldt persbureau Novum. Nederland stond eerder in 1993 centraal. Aanstaande maandag zal Jet Bussemaker, minister van Cultuur (PvdA), samen met haar Vlaamse collega Joke Schauvliege en Buchmesse-directeur Juergen Boos een persconferentie houden

Bezoekers op de Frankfurter Buchmesse Foto Johannes Eisele / AFP

De Frankfurter Buchmesse, met jaarlijks zo’n 280.000 bezoekers de grootste Boekenbeurs ter wereld, staat in 2016 in het teken van de Nederlandstalige literatuur, meldt persbureau Novum. Nederland stond eerder in 1993 centraal.

Aanstaande maandag zal Jet Bussemaker, minister van Cultuur (PvdA), samen met haar Vlaamse collega Joke Schauvliege en Buchmesse-directeur Juergen Boos een persconferentie houden in Antwerpen. Onduidelijk is of er tijdens die persconferentie meer bekend zal worden gemaakt over de Nederlandse rol op de Buchmesse in 2016.

De eerste keer dat Nederland centraal stond op de Frankfurter Buchmesse was in 1993. Voor schrijvers als Cees Nooteboom, Harry Mulisch en Hugo Claus leverde dat veel internationale belangstelling op.

Finland is dit jaar schwerpunkt van de Buchmesse, volgend jaar Indonesië

    • Roderick Nieuwenhuis