Joop van den Ende opgelucht over ontvangst Rocky op Broadway

Joop van den Ende heeft Rocky naar Broadway gebracht. En nu hij, na de première van gisteravond, de eerste kritieken heeft gezien, is hij „ongelooflijk blij”: 70 procent positief, de rest matig of slecht. „Ik ben na de enorme spanning waar ik vooraf mee rondliep, enorm opgelucht”, laat hij vanuit New York weten. Tot de slechte kritieken behoort echter die van The New York Times – en die is vaak doorslaggevend. Ben Brantley vond eigenlijk alleen de slotscène goed, als underdog Rocky Bilboa een beslissende bokswedstrijd wint. Dat is „a hell of a fight”, moet hij toegeven. Volgens de Wall Street Journal is de show „recht-door-zee handelswaar, maar verdomd goed” en „een regelrechte hit”. Entertainment Weekly rept van „opwinding op het puntje van je stoel”. Van den Ende produceert Rocky samen met Sylvester Stallone, schrijver en hoofdrolspeler van de film uit 1976. In Hamburg draait sinds eind 2012 een Duitse versie. Rocky vergde een investering van 20 miljoen dollar. (Henk van Gelder)