Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Wilders doet PvdA’er bij nader inzien niet aan Hitler denken

PvdA-bestuurder Fouad Sidali slikt zijn vergelijking van PVV-leider Geert Wilders met Adolf Hitler in. „De vergelijking die ik maakte is ongepast en had ik niet mogen maken. Men moet wel beseffen welke emoties de uitspraken van Wilders oproept”, twitterde hij gisteren. Wilders wekte deze week verontwaardiging door op campagne in Den Haag te zeggen dat hij een stad met minder lasten wil „en als het even kan met minder Marokkanen”. Sidali twitterde daarop het felst: „Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.” (NRC)