Meer bewolking

Na een droge, overwegend zonnige en milde eerste helft van maart, vertoont het weer de komende dagen een heel ander beeld. Met een vrij stevige west- tot noordwestelijke wind worden aanmerkelijk minder zachte en vochtigere lucht aangevoerd. Vanaf zee drijven vanavond veel wolken over waardoor het niet kouder wordt dan circa 7 graden. Zaterdag overdag domineert bewolking het beeld en valt in het noordoosten een bui. Nu en dan breekt de zon even door. Met maximaal 11 graden is het beduidend kouder dan voorgaande dagen. Het kwik komt zondag in het zuiden wat hoger uit met her en der 14 graden. In het westen schijnt de zon geregeld, terwijl het langs de oostgrens lang grijs blijft. De dagen erna is het in het hele land vaak bewolkt, maar grotendeels droog. Aan de temperaturen verandert vrij weinig.