ANWB waarschuwt: dichte mist in grote delen van het land

De ANWB waarschuwt verkeersgebruikers vanochtend dat het verkeer last kan hebben van dichte mist. “In het hele land, met uitzondering van het noorden, komt dichte tot zeer dichte mist voor”, aldus de ANWB. Soms is het zicht slechts vijftig meter.

Foto ANP / Marco de Swart

De ANWB waarschuwt verkeersgebruikers vanochtend dat het verkeer last kan hebben van dichte mist. “In het hele land, met uitzondering van het noorden, komt dichte tot zeer dichte mist voor”, aldus de ANWB. Soms is het zicht slechts vijftig meter.

De zon komt nu op, maar het KNMI verwacht dat de mist nog tot het eind van de ochtend plaatselijk voor hinder kan zorgen. Ook het weercentrum waarschuwt vanochtend dat de dichte mist met name in het midden van het land voor slecht zicht en gevaarlijke situaties kan zorgen.

Later op de dag trekt de mist wel weer weg en breekt de zon vanuit het zuiden op steeds meer plekken door. Op de Wadden wordt het zo’n negen graden, in het zuidoosten behoorlijk wat warmer: maximaal zestien graden.

    • Anouk van Kampen