Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Amusement Joris’ Showroom

Joris Linssen ontmoet paradijsvogels. Gewone Nederlanders met een bijzonderde leefwijze. Mensen die het nèt even anders doen. In de derde aflevering van Joris’ Showroom trekt de presentator op met Christien Mouw. Ze groeide op tussen de koppensnellers in Nieuw Guinea en werd daar één met de natuur. Hier is ze schaapsherder. De Elspeter Heide is haar huis, maar dan zonder muren en zonder dak. Ook ontmoet Linssen Marten Dek. Met zijn oude klipper doorkruist hij de wateren en leeft hij zelfvoorzienend. Ver weg van de maatschappij.

Ned. 1, 22.20-23.00u.