Opinie

    • Ik

12 Years a Slave

Mijn vriendin en ik hadden ons comfortabel verschanst op ‘de beste plek’ in de bioscoop voor de Oscar winnende film 12 Years a Slave: helemaal achteraan, met voldoende beenruimte en handige houders voor onze drankjes. Net voor aanvang van de film bezette een groepje jeugdige vriendinnen de vier overgebleven stoelen naast ons. Na veel ergerlijk

Mijn vriendin en ik hadden ons comfortabel verschanst op ‘de beste plek’ in de bioscoop voor de Oscar winnende film 12 Years a Slave: helemaal achteraan, met voldoende beenruimte en handige houders voor onze drankjes. Net voor aanvang van de film bezette een groepje jeugdige vriendinnen de vier overgebleven stoelen naast ons. Na veel ergerlijk geschuif, gegiechel en gekraak van zakjes M&M’s, waren ook zij uiteindelijk stil, geroerd door het aangrijpende verhaal.

Na afloop hoorde ik een van de meisjes met een brok in haar keel vragen: „Jeetje zeg, wat erg, hoelang heeft die man daar eigenlijk vastgezeten?”

Indra Heerkens

    • Ik