O nee, The Strolling Bones

De Stones zijn te oud. In het recente verleden heeft de band van voornamelijk zeventigers vaak genoeg slechte of routineuze concerten gegeven. In 2003 werd ook al gesuggereerd dat ze voor het laatst optraden. Hun bijnaam is The Strolling Bones, de doorstrompelende botten.

De Stones zijn de Stones niet meer. Na het vertrek van Bill Wyman in 1993 hebben ze de rock nog wel, maar zijn ze de roll verloren. „Een ordinaire funkband”, noemde Bob Dylan ze in de bezetting met bassist Darryl Jones.

Het laatste echt goede album van de Rolling Stones stamt uit 1981. Na de plaat Tattoo you hebben ze geen klassiekers meer gemaakt die nu nog op hun setlist staan.

Fans projecteren hun romantische gevoelens over de band van toen op de veteranenclub van nu.. De Stones zijn een geoliede musicalversie van zichzelf geworden.

Jan Vollaard