Directeur Vloet weg met ‘fatsoenlijke regeling’

Wiljan Vloet is per direct weg als directeur van Sparta. Zijn contract, dat officieel liep tot 2016, is gisteren ontbonden. Met welke afkoopsom hij vertrekt, wil Sparta niet bekend maken, maar de club spreekt van „een fatsoenlijke regeling”.

Het vertrek van de voormalige trainer van Sparta en NEC komt niet onverwacht. Al lange tijd stond Vloet onder druk op Het Kasteel, daar waar hij in de zomer van 2011 werd aangesteld als technisch en algemeen directeur.

Hij stelde zichzelf destijds ten doel om het jaar daarvoor gedegradeerde Sparta snel naar de eredivisie terug te loodsen, maar in plaats daarvan staat de ploeg momenteel tiende in de Jupiler League. In de tussentijd ontsloeg hij twee trainers en trok hij meer dan dertig nieuwe spelers aan, hetgeen leidde tot grote onvrede onder supporters en sponsoren.

De zwakke resultaten hebben geleid tot het vertrek van Vloet, zo verklaart Rob Westerhof desgevraagd, voorzitter van de Stichting Sparta 1888, het hoogste bestuursorgaan van de club. „Die zijn essentieel in de voetballerij. Er is waardering voor de enorme inzet en bevlogenheid van Wiljan, waarbij hij veel heeft betekend in maatschappelijk opzicht voor de club. We gaan nu kijken naar de gewenste structuur voor de komende jaren.”