Schaken tegen meesters

Spelen // Game Play Magnus iPhone, iPad 3

Ooit tegen een grootmeester willen schaken? Play Magnus biedt de mensen die durven deze kans. In deze nieuwe app nemen gebruikers het virtueel op tegen de jonge Noorse schaakmeester Magnus Carlsen (23), de huidige nummer één van de wereld. De software achter Play Magnus is gebaseerd op de speelpatronen van deze beste schaker van de wereld. Er kan gespeeld worden op verschillende moeilijkheidsgraden; een jonge Carlsen of een oudere schaakmeester. Een leuke draai aan het feit dat Carlsen de op één na jongste wereldkampioen schaken ooit is (Gary Kasporov ging hem voor). Play Magnus bestaat naast een toegankelijke en vaak moeilijke pot schaken – zeker voor beginners – ook uit een egodocument (biografie, twitter- en newsfeed) van de Noorse schaker. Daaruit blijkt het moderne karakter van deze jonge kampioen, die met deze app bewijst dat goed kunnen schaken niet automatisch betekent dat je stoffig en ouderwets bent.

    • Hans Klis