Opnieuw doden bij protesten in Venezuela

Vrouwen bidden op de straten van Caracas. Ook in Caracas gingen aanhangers en tegenstanders van president Maduro gisteren de straat op. Reuters / Christian Veron

Bij de protesten in Venezuela zijn opnieuw mensen omgekomen. Een student, een lid van de Nationale Garde en een derde man zijn doodgeschoten bij verschillende incidenten in de centraal gelegen stad Valencia. Meerdere mensen raakten gewond.

Dat schrijft persbureau AP. Een van de doden, de 42-jarige Guillermo Sanchez, was zijn huis aan het schilderen toen hij werd doodgeschoten, meldde de burgemeester van Valencia via Twitter.

Twitter avatar miguelcocchiola Miguel Cocchiola Acabamos de perder otra vida inocente. Guillermo Sánchez de 42 años a causa de un impacto de bala en los hechos violentos de La Isabelica
Twitter avatar miguelcocchiola Miguel Cocchiola Guillermo era un humilde valenciano que pintaba el frente de su casa cuando una bala en manos de la intolerancia le arrebató la vida

(“We verloren een onschuldig leven. Guillermo was de voorkant van zijn huis aan het schilderen toen een kogel uit handen van de intolerantie zijn leven wegnam.”)

25 doden in een maand

In Venezuela wordt al weken geprotesteerd. Men is niet tevreden over de hoge werkloosheid en het gebrek aan basisvoorzieningen. Wie een paar boodschappen wil doen, moet lang in de rij staan, en veel mensen zijn dakloos. De inflatie is vorig jaar bovendien opgelopen tot 56 procent.

Wegen zijn geblokkeerd en demonstranten gooien stenen naar de politie, die geregeld met harde hand terugslaat. De oppositie beschuldigt de regering ervan gewapende relschoppers te betalen om de demonstranten aan te vallen. In een maand tijd zijn 25 mensen om het leven gekomen, volgens een telling van de regering. Het dodental van gisteren is het hoogste aantal op één dag sinds de protesten op 12 februari begonnen.

    • Mirjam Remie