Kinderlijk vrolijk

Spelen // Game Top Gear: Race the Stig Voor: Android, iPhone, iPad, gratis 2

Straalt Top Gear vooral stoerheid en testosteron uit, de nieuwe race-app van het programma is vooral kinderlijk vrolijk. In Race the Stig nemen spelers het op tegen, hoe kan het ook anders, de beruchte onbekende racecoureur met de witte helm. De Android-app is erg kleurrijk en makkelijk te spelen. In tegenstelling tot het televisieprogramma is Race the Stig bedoeld voor alle leeftijden. Door te swipen omzeilt de gebruiker op karikaturale wijze obstakels als vrachtwagens en containers en springt hij over hekjes, of kruipt eronderdoor.

Onderweg is het de bedoeling om gereedschap en gouden moertjes te verzamelen die gebruikt kunnen worden om voertuigen op te waarderen. Gebruikers worden geprikkeld om uitdagingen aan te gaan die weer extra moertjes opleveren. Race the Stig is erg vermakelijk, maar mist wel alles wat Top Gear zo leuk maakt: de humor en rauwheid van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

    • Hans Klis