Hoeness veroordeeld tot drie jaar en zes maanden celstraf

Bayern München-preses Ulie Hoeness is veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf wegens belastingontduiking. Dat besloot de rechtbank in München, meldt persdienst Reuters.

Uli Hoeness is veroordeeld tot drie jaar en zes maanden cel.
Uli Hoeness is veroordeeld tot drie jaar en zes maanden cel. AP / Christof Stache

Bayern München-preses Uli Hoeness is veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf wegens belastingontduiking. Dat besloot de rechtbank in München, meldt persdienst Reuters.

De straf valt lager uit dan de eis. Die was vijf jaar en zes maanden. De aanklagers hadden beargumenteerd dat de bekentenis van Hoeness incompleet was en hij daardoor niet voor amnestie in aanmerking komt. Amnestie voor belastingontduiking is in Duitsland mogelijk bij een volledige bekentenis, om openheid over het onderwerp te stimuleren.

De 62-jarige Hoeness, een lokale held in Beieren, bekende op de eerste dag van het proces tegen hem schuldig te zijn. Hij heeft voor 27,2 miljoen euro aan belasting ontdoken door jarenlang geld weg te sluizen naar geheime bankrekeningen in Zwitserland.

Onder zijn leiding veranderde Bayern München in een van de succesvolste clubs ter wereld. Als speler won hij in 1974 de wereldcup met de club.