hete hangijzers

Verkiezingsnieuws

Heusden //

Weer onderzoek naar ‘geronselde’ stemmen

Burgemeester Jan Hamming van Heusden doet aangifte van het ronselen van stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat meldt de Brabantse gemeente op haar website. Welke partij zich schuldig zou hebben gemaakt aan het ronselen is niet duidelijk. Hamming roept Heusdense kiezers die worden benaderd hun stem af te geven op om dat te melden bij de gemeente. Eerder werd bekend dat de PvdA-lijsttrekker in de gemeente Soest zich schuldig had gemaakt aan het ronselen van stemmen in de plaatselijke moskee. Het OM onderzoekt die zaak. De lijsttrekker is inmiddels teruggetreden. Van PvdA-leider Samson mag hij nooit meer een politieke functie voor de partij vervullen.

Roermond //

Partij Van Rey grootste in peiling

De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van lijstduwer Jos van Rey wordt volgens een opiniepeiling de grootste van de gemeente. Dat meldde De Limburger. De LVR zou op tien zetels uitkomen, terwijl de VVD, nu de grootste partij, slechts vijf zetels overhoudt. Van Rey was VVD-wethouder tot hij in 2012 terugtrad omdat justitie onderzoek naar hem deed wegens corruptie. Zeven medestanders vormden toen de LVR. 43 procent van de gepeilden wil niet dat Van Rey weer wethouder wordt zolang het onderzoek loopt.

Hoogeveen //

PvdA voert actie voor toilet bij treinstation

De PvdA in Hoogeveen plaatst vandaag een mobiel toilet bij het NS-station in de Drentse gemeente. De partij wil daarmee aandacht vragen voor de gebrekkige sanitaire voorziening op het station, meldt een woordvoerder. Reizigers bellen nu geregeld aan bij omwonenden om hun behoefte te doen. „Het is al jaren een probleem”, aldus de woordvoerder. „Eind 2011 zijn er vragen over gesteld in de gemeenteraad. Toen is er een bezemkast omgebouwd tot toilet, maar dat staat nergens aangegeven en er moet een sleutel opgehaald worden bij de stationskiosk.”

    • NRC