Conclusie: pesten is slecht

Spelen // Game Sticks and Stones Van: Little Loud Voor: iOS, gratis. 2

Het Engelse Little Loud verwierf faam met Sweatshop, een vlijmscherpe game die de gruwelen van kinderarbeid blootlegde. De studio bestaat niet meer, maar heeft nog wel Sticks and Stones uitgebracht, een digitaal bordspel over pesten. Als nieuwkomer in de klas begin je onderaan de pikorde. Aanvankelijk verdedig je je tegen pesters in microspelletjes (à la Wario Ware); als dat lukt stijg je op de sociale ladder en neem je zelf minder populaire klasgenoten te grazen. Het doel is nobel, maar een diffuus probleem als pestgedrag laat zich lastig vertalen naar een game. En na een paar rondjes heb je het wel gezien. Sticks and Stones heeft naast een obligate conclusie (‘pesten is slecht, doe het niet!’) te weinig te bieden.

    • Stefan Keerssemeeckers