Barcelona en PSG laten zich niet verrassen en halen kwartfinales

FC Barcelona heeft gisteravond zoals verwacht de kwartfinale van de Champions League bereikt. De Spaanse ploeg was thuis met 2-1 te sterk voor Manchester City. In de heenwedstrijd in Engeland had Barcelona al met 2-0 gewonnen. Lionel Messi en Dani Alves scoorden gisteren voor Barcelona. De Belg Vincent Kompany maakte de enige goal voor City.

Barcelona was in eigen stadion duidelijk de betere ploeg en had na twintig minuten op voorsprong moeten komen. Een doelpunt van Neymar werd echter ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kreeg Manchester City de kans om Barcelona verder onder druk te zetten. Samir Nasri stuitte echter van dichtbij op doelman Víctor Valdés.

Messi maakte na ruim een uur spelen aan alle illusies van Manchester City een eind. De aanvaller, die eerder al de paal had geraakt, wipte de bal knap over doelman Joe Hart in het doel. Met nog meer inzet probeerde de Engelse ploeg nog iets te forceren. Een rode kaart voor Pablo Zabaleta, die boos was nadat zijn ploeg geen strafschop kreeg, maakte de opdracht alleen maar moeilijker.

Vlak voor tijd leek City toch nog een nederlaag af te wenden met een goal van Kompany uit een corner. Maar na knap voorbereidend werk van Andres Iniesta schoot Alves de huidige nummer drie van Spanje in blessuretijd alsnog naar een 2-1 overwinning.

Naast Barcelona bereikte ook Paris Saint-Germain gisteravond de kwartfinale. De Franse landskampioen was over twee duels veel te sterk voor Bayer Leverkusen. Na de 4-0 uitzege van drie weken geleden werd in Parijs met 2-1 gewonnen.

Leverkusen leek zich ondanks de verpletterende thuisnederlaag niet bij het onvermijdelijke neer te willen leggen. Al na zes minuten kwamen de Duitsers door een rake kopbal van Sidney Sam op voorsprong. Het sprankje hoop van Leverkusen werd echter een paar minuten later al teniet gedaan. De Braziliaan Marquinhos kopte raak uit een corner.

Nadat Zlatan Ibrahimovic namens PSG de lat had geraakt, kreeg Simon Rolfes de kans om Leverkusen voor een tweede keer op voorsprong te zetten. Hij schoot zijn penalty echter veel te slap in. Vlak na rust sloeg de thuisploeg via Ezequiel Lavezzi wel voor een tweede keer toe. (Novum)