Dode en gewonden bij protesten tegen Maduro – leger ingezet in San Cristóbal

De Venezolaanse regering heeft honderden militairen ingezet in de stad San Cristóbal, in het westen van het land. Dat heeft de burgemeester van de stad gisteren gezegd. Maandag werd in San Cristóbal een leider van een studentengroep die tegen de regering protesteert doodgeschoten, twee andere studenten raakten gewond. De militairen zetten pantservoertuigen in om tientallen barricades te verwijderen die zijn opgeworpen door de anti-regeringsbetogers. Sinds vorige maand zijn er in het hele land protesten tegen de regering van president Nicolás Maduro. In de stad Barquisimeto raakten gisteren minstens drie studenten gewond toen schutters het vuur openden. Het is een vast patroon dat de linkse regering de schuld van het geweld neerlegt bij rechtse groepen. De studenten wijzen op gewapende regeringsmilities. (AP)