Sociaal zenmoment

Volgen // Op instagram Dalai lama https://twitter.com/DalaiLama

De man die waarschijnlijk meer échte volgers heeft dan volgers op sociale media, de dalai lama, zit sinds vorige maand ook op Instagram. Met maar 23 foto’s sinds 1 februari vergaarde hij op de foto- en videodienst een schamele 43.000 volgers. Dat komt waarschijnlijk deels door het feit dat hij pas op 27 februari zijn toetreding op Instagram bekendmaakte op Twitter (ruim 8,3 miljoen volgers). Het hoofd van het Tibetaans boeddhisme gebruikt de sociale media om zijn wijsheden (‘Of we nu een religieus pad volgen in ons leven of niet, elk mens heeft behoefte aan genegenheid’) te verspreiden, zijn optredens in het buitenland te belichten en ontmoetingen met beroemdheden vast te leggen.

Op Instagram pakt de dalai lama dan ook uit met foto’s met bijvoorbeeld president Obama en journalist Larry King. Voor een dagelijks moment van bezinning kunnen volgers het beste terecht bij @dalailama op Twitter.

    • Hans Klis