Met de camera aan de snavel

Zien // Pelikaan Big Bird nrch.nl/3cay

Big Bird spoelde na een zware storm aan op het strand bij een resort in het Mahale Mountains National Park in Tanzania. Deze jonge, roze pelikaan had zijn ouders verloren en kon nog niet vliegen. Na drie maanden verzorgd te zijn door de medewerkers op het resort lukte het Big Bird eindelijk om zijn vleugels uit te slaan en te vliegen. De eerste vlucht van de pelikaan werd vastgelegd door een kleine camera die – naar achteren, dus naar de vleugels gericht – werd bevestigd aan de snavel van Big Bird. Het leverde spectaculaire beelden op van de vogel die over het water zoeft met het prachtige Tanzania op de achtergrond. Deze twee minuten durende video is uiteraard een reclame voor camerafabrikant GoPro, maar wie daar doorheen prikt, kan genieten van de majestueuze vlucht van Big Bird.

    • Hans Klis