kort

Libië

Premier stapt op vanwege chaos

De Libische premier Zeidan heeft gisteren door een motie van wantrouwen in het parlement plaats moeten maken voor de minister van Defensie als zijn tijdelijke plaatsvervanger. Het parlement verloor het vertrouwen in Zeidan door zijn optreden in het olieconflict tussen de regering en de machtige milities in het oosten van het land. De vlam sloeg in de pan toen een groep rebellen die de oliehaven van Al-Sidra in handen heeft zonder toestemming van de autoriteiten een olietanker wilde laden. De stemming tekent de bestuurlijke en politieke chaos in Libie sinds de revolutie drie jaar geleden. Er is een groot machtsvacuüm.

Voetbal

FC Dordrecht krijgt een ‘WK-stadion’

FC Dordrecht krijgt zo goed als zeker een nieuw stadion, dat in 2016 aan de Krommedijk gereed moet zijn. Het kost circa 12 miljoen euro en gaat plaats bieden aan zesduizend toeschouwers. Volgens bouwer Ballast Nedam zal het stadion in Dordrecht het eerste ter wereld worden dat uit losse componenten kan worden opgebouwd. Daarmee fungeert het als proef voor het WK voetbal 2022 in Qatar, waar de accommodaties eveneens uit losse, verrijdbare componenten komen te bestaan. Dordrecht gaat ook in het nieuwe onderkomen op kunstgras spelen.

Amstel Hotel

Drinkende sommelier onterecht ontslagen

Een sommelier van het Amstel Hotel in Amsterdam is vorig jaar ten onrechte ontslagen voor het inschenken van een wijntje voor zichzelf. Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam onlangs, werd gisteren bekend. De man is inmiddels weer aan de slag. De wijnkelner van het vijfsterrenhotel werd in november op staande voet ontslagen toen hij ook zichzelf een drankje gunde. De man, die al meer dan dertig jaar in dienst is bij het hotel, was al eerder gewaarschuwd. Volgens de rechter deelde het hotel op de bewuste avond zelf drank uit aan collega’s van de man. Bovendien betwist de rechtbank de verklaringen die enkele getuigen aflegden.

    • Novum
    • Ap