Gevangenisvoer is troep

Zien // Documentaire Reflect Achter de tralies nrch.nl/3caz

„Het eten buiten de gevangenis is zoveel beterdan de troep die we hier krijgen”, vertelt Wesley Knight (45). Samen met negen andere gedetineerden in de Maine State Prison praat hij in de documentaire Reflect over zijn tijd achter de tralies. Aanleiding voor deze korte documentaire was de lange celstraf die een vriend van filmmaker Trent Bell kreeg opgelegd. Bell vroeg zich af wat slechte levenskeuzes voor gevolgen hebben. Hij kreeg tien gevangenen zover om hun levensverhaal te vertellen en een brief aan hun jongere ik te schrijven. Reflect is een emotioneel en aangrijpend document van oude mannen die terugkijken op destructieve keuzes. „Wat er ook gebeurt, blijf op school, maak je opleiding af”, zegt William Poor (40) tegen zijn jongere ik terwijl hij in de verte staart. Wat zouden wij allemaal niet anders doen in het verleden, met de kennis van nu?

    • Hans Klis