Atlético en Bayern München plaatsen zich voor kwartfinale

Atlético Madrid heeft gisteravond in de achtste finales van de Champions League AC Milan uitgeschakeld. De Italiaanse club van trainer Clarence Seedorf verloor in Madrid met 4-1. Op eigen veld had Milan ook al een nederlaag (0-1) moeten accepteren.

In de derde minuut scoorde Atlético, toen Diego Costa na een verdedigingsfout zijn voet tegen een hoge voorzet wist te zetten. De huidige nummer twee van de Spaanse competitie leek daarmee op rozen te zitten. Toch kreeg Milan geleidelijk aan het betere van het spel en na ongeveer een half uur maakte Kaká de gelijkmaker. Hij kopte een voorzet van de rechterkant bij de tweede paal raak, nadat een verdediger de bal van richting had veranderd. De Belgische doelman Thibaut Courtois was daardoor kansloos.

Even later had ook Atlético geluk toen een afstandschot van Arda Turan via een verdediger met een ruime boog het doel in ging.

In de tweede helft hield Atlético het betere van het spel. Halverwege werd het overwicht uitgedrukt door een kopdoelpunt van Raúl García. Uiteindelijk werd het nog 4-1 door een doelpunt van Costa.

Door de uitschakeling heeft Milan, met gisteren Nigel de Jong en Urby Emanuelson als basisspelers, geen kans meer om dit seizoen nog een prijs te winnen. Dat geeft trainer Seedorf de kans om de rest van het seizoen bijvoorbeeld jongere spelers in te gaan passen.

Bayern München haalde zoals verwacht de kwartfinale ten koste van Arsenal. De Duitse ploeg speelde gisteren 1-1, nadat het in Londen met 2-0 had gewonnen. Vanaf het begin was duidelijk dat Bayern, met Arjen Robben in de basis, niet zo nodig hoefde. Het eerste doelpunt viel pas in de 55ste minuut toen Bastian Schweinsteiger de bal van dichtbij langs Arsenal-keeper Lukasz Fabianski schoot. Lukas Podolski, die door mocht ondanks het wegduwen van Bayern-captain Philipp Lahm, scoorde twee minuten later onverwachts de gelijkmaker.

In de blessuretijd leek Bayern alsnog te winnen toen Robben makkelijk neerging in het strafschopgebied en een penalty versierde. Fabianski hield de inzet van Thomas Müller echter tegen.