Spion of provocateur?

Het broeit op de Krim. Daar kan verslaggever Olaf Koens (RTL, de Volkskrant) over meepraten. Hij brengt op het schiereiland de ontwikkelingen in dit deel van Oekraïne in beeld. Alhoewel, dat praten werd hem de afgelopen dagen erg moeilijk gemaakt. Door pro-Russische inwoners van de Krim wordt hij tijdens gesprekken uitgemaakt voor pedofiel, fascist, CIA-spion en erger. Was het al niet mogelijk om goede live-verbindingen te leggen met Hilversum, dan werd het verslag doen wel gehinderd door omstanders. Toen Koens vorige week Oekraïnse soldaten op de muren van hun omsingelde kazerne wilde interviewen, werd hij tegengehouden door drie agressievelingen die hem verweten te ‘provoceren’. Het filmpje kreeg veel aandacht op Twitter en legde feilloos de broeierige sfeer neer op het Oekraïense schiereiland. Met zijn bijna zeven jaar ervaring als Rusland-correspondent is Koens een aanrader in iedere Twitter-tijdlijn over de ontwikkelingen op de Krim.