Speel met de grootmeester

Ooit tegen een grootmeester willen schaken? Play Magnus biedt zij die durven deze kans. In deze nieuwe app nemen gebruikers het virtueel op tegen de jonge Noorse schaakmeester Magnus Carlsen (23), de huidige nummer een van de wereld. De software achter Play Magnus is gebaseerd op de speelpatronen van de beste schaker van de wereld. Er kan gespeeld worden op verschillende moeilijkheidsgraden; een jonge Carlsen of een oudere schaakmeester. Een leuke draai aan het feit dat Carlsen de op een na jongste wereldkampioen schaken ooit is, Gary Kasporov was hem voor. Play Magnus bestaat naast een toegankelijke en vaak moeilijke pot schaken – zeker voor beginners - ook uit een egodocument (biografie, Twitter- en newsfeed) van de Noorse schaker. Daaruit blijkt het moderne karakter van deze jonge kampioen, die met deze app bewijst dat goed kunnen schaken niet automatisch betekent dat je stoffig en ouderwets bent.