Twintig doden na aanval Maoïstische rebellen in India

Maoïstische rebellen hebben in Centraal-India vandaag achttien paramilitairen gedood bij een hinderlaag. Volgens de politie overvielen de rebellen een kamp in een afgelegen bos in de deelstaat Chhattisgarh. Meerdere andere mensen raakten gewond.

Maoïstische rebellen hebben in Centraal-India vandaag twintig paramilitairen gedood bij een hinderlaag. Volgens de politie overvielen de rebellen een kamp in een afgelegen bos in de deelstaat Chhattisgarh, meldt persbureau AP. Meerdere andere mensen raakten gewond.

De rebellen, die zelf zeggen geïnspireerd te zijn door de voormalige Chinese leider Mao Zedong, vechten al ruim dertig jaar in verschillende deelstaten in het land, schrijft AP. Ze willen land en werk voor werknemers in de landbouw en voor de armen.

De rebellen zijn in twintig van de 28 deelstaten in India aanwezig. Ze hebben 10.000 tot 20.000 strijders, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken. Duizenden mensen, onder wie politieagenten, militanten en burgers, zijn al gedood door het geweld de afgelopen jaren.

    • Frank Huiskamp