Militairen enteren olietanker

De Noord-Koreaanse olietanker nabij de haven Al-Sidra Reuters

Libische militairen en milities die gelieerd zijn aan de regering hebben gisteren een olietanker geënterd die olie wilde vervoeren namens separatistische rebellen. Dat heeft een woordvoerder van een van de milities gezegd. De rebellen waren van plan geweest de lading van de olietanker, die onder Noord-Koreaanse vlag vaart, buiten de autoriteiten om te verkopen. Het schip was al twee dagen omsingeld door de autoriteiten en werd geënterd bij de haven Al-Sidra, waar een van de grootste olieterminals van het land zit. De terminal is al maanden in handen van Oost-Libische milities die meer autonomie eisen. Gewapende strijders die meehielpen met de val van Gaddafi in 2011 zijn uitgegroeid tot separatistische groepen. De olieproductie van Libië is sterk verminderd door de onrust. (AP)