NS-broedstation

Een nieuwe lente, een nieuwe nestkast: het broedstation. Ontwerpster Marian Dessing maakt het door NS-reisinformatieborden te hergebruiken. Elk broedstation is uniek, met een verknipte plaatsnaam op het stationsdak, zoals ‘otterdam’. Dat biedt een mooi uitzicht om in de tuin eens rustig de vergankelijkheid en altijd veranderende tijden te gaan zitten overdenken. Zeker als er vogeltjes losjes door strakke dienstregelingen fladderen.

Over de vergankelijkheid van koolmeesjes hoeft u niet in te zitten. Ook vanuit vogelperspectief wil dit huisje wel deugen. Goedkope kunststofvogelwoningen leveren soms oververhitte oudere en gesmoorde jongen op. Maar dit huisje heeft heuse spouwmuurtjes. Het dubbelwandig ontwerp is er niet puur voor de temperatuur, maar ook tegen condens.

Daar kun je nog eens mee aankomen bij je tuinvogels. De kleurstelling, met het blije NS-geel dat het in het groen altijd al zo goed doet, is wat gedurfd voor ze. Maar buiten het zonlicht ophangen, op een beschutte plaats, met privacy voor aanstaande ouders, helpt. En anders hangt u het gewoon binnen op. Het broedstation, met twee maten vliegopening, past in de brievenbus als in-elkaar-schuif-pakket. Kosten 29,95 euro (www.mariandessingshop.nl).

    • Frans van der Helm