kort

Foto AFP

Hartaanval

Reinout Oerlemans krijgt bypass-operatie

Reinout Oerlemans heeft in het weekend een hartaanval gehad. De tv-producent is diezelfde dag geopereerd in Amsterdam. Oerlemans voelde zich zondagmiddag na het spelen van een hockeywedstrijd niet goed. De 42-jarige producent reed zelf naar een ziekenhuis, waar een hartaanval werd geconstateerd. Vervolgens werd Oerlemans naar het AMC in Amsterdam overgebracht, waar hij een bypass-operatie onderging. Bij zo’n operatie worden vernauwingen van de kransslagader van het hart aangepakt. Oerlemans maakt zich met zijn gezin op om te verhuizen naar Los Angeles, nu hij zijn bedrijf aan Warner Bros heeft verkocht. De Amerikaanse tak van Eyeworks blijft bestaan, daar gaat Oerlemans aan de slag als topman.

Nucleaire top

‘Obama komt op bezoek in Amsterdam’

De Amerikaanse president Barack Obama doet tijdens zijn bezoek later deze maand aan Nederland ook Amsterdam aan. Dat zeiden bronnen gisteren tegen de NOS. Obama zou onder meer het Museumkwartier bezoeken, waar ook het consulaat van de VS is gevestigd. Welk museum hij gaat bekijken, is niet bekend. Obama is van 23 tot 26 maart in Nederland voor de Nuclear Security Summit. De nucleaire top wordt op 24 en 25 maart gehouden in het World Forum in Den Haag. De stad verwacht 58 wereldleiders, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten.

Bananengigant

Chiquita en Fyffes gaan samen

Twee grote bananenproducenten, Chiquita en Fyffes, gaan fuseren en vormen zo een bedrijf dat wereldwijd circa 15 procent van de bananenmarkt in handen heeft. De concerns denken samen sterker te staan tegen supermarkten die de banaan wereldwijd inzetten als product om mee te prijsstunten. Chiquita en Fyffes verkopen jaarlijks gezamenlijk 180 miljoen dozen bananen en worden zo de grootste handelaar ter wereld. Milieu-activisten zijn bang dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen zal toenemen om de kostprijs laag te houden.

    • Reuters
    • Novum