kort

Werkloosheid //

SCP: migranten zwaar getroffen door crisis

Migranten worden zwaar getroffen door de economische crisis. Dat blijkt uit het Jaarrapport Integratie 2013 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat vandaag wordt gepresenteerd. De werkloosheid onder migranten is 16 procent en daarmee ruim drie keer zo hoog als bij autochtone Nederlanders, van wie 5 procent werkloos is. Vooral de werkloosheid onder jongeren is snel toegenomen. Van de migrantenjongeren tussen de 15 en 24 jaar is 28 procent werkloos, tegenover 10 procent van de autochtone jongeren. Na het afronden van een opleiding hebben migranten het moeilijk om een baan te vinden. Anderhalf jaar na het behalen van een diploma heeft 19 procent van de mbo’ers en 50 procent van de hbo’ers uit deze groep geen baan.

Arnhem

Wethouder stapt op na tekort Mode Biënnale

De Arnhemse wethouder van Cultuur Michiel van Wessem (VVD) is gisteravond opgestapt vanwege financiële problemen rond de Mode Biënnale van 2013. Het jaarlijkse mode-evenement sloot in juli 2013 af met een tekort van 160.000 euro. De gemeente besloot vervolgens de organisatie te hulp te schieten en betaalde de openstaande rekening van leveranciers. Maar toen het tekort veel groter bleek, wilde de gemeente niet verder bijbetalen, waardoor onduidelijkheid ontstond voor veel crediteuren.

Loterijen

Duitse aanbieder wil Nederlandse markt op

Tipp24, een van oorsprong Duitse aanbieder van online loterijen, wil de Nederlandse markt op. Daarbij is het beursgenoteerde bedrijf, dat vestigingen heeft in het Verenigd Koninkrijk en Spanje, bereid om 40 procent van de omzet af te staan aan sport en goede doelen. Dat heeft Tipp24 gisteren bekendgemaakt. De slag om de loterijmiljarden als gevolg van de komende liberalisering van de markt is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Bestaande loterijen zoals de Nationale Postcode Loterij hebben enkele malen gewaarschuwd dat buitenlandse gokbedrijven alleen maar uit zijn op een zo groot mogelijke winst.

    • Novum
    • NRC