Inpakken en wegwezen

Teveel foto’s, apps en andere soorten bestanden op je smartphone? Dat wordt weer wissen van het geheugen. Of toch niet? Het handigste speeltje uit het Windows-tijdperk is nu ook beschikbaar voor Android: Rar for Android. De app maakt het mogelijk om bestanden op je smartphones te comprimeren. Rar for Android ziet er onwijs strak uit in zwart of wit design en is makkelijk in het gebruik. De app geeft een mappenoverzicht weer van alle bestanden op de smartphone. Van hieruit selecteren gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig foto’s in de map van de Instagram-app en kunnen die ter plekke in en uitpakken. Ook fungeert Rar for Android als een soort verkenner waarmee gebruikers gemakkelijk de schijf kunnen opruimen door bestanden te verwijderen. Een handige app dus voor een grondige lenteschoonmaak op je smartphone.

    • Hans Klis