hete hangijzers

Verkiezingsnieuws

Cultuurpaleis //

Haagse PvdA’ers: stem niet op PvdA

Een groepje Haagse PvdA’ers is een protestactie begonnen tegen de eigen partij, meldt het AD. Ze verspreiden stickers met de tekst ‘U bepaalt of u betaalt’. De PvdA’ers zijn boos dat hun raadsleden de komst van een ‘cultuurpaleis’ in de stad steunen. De coalitie stemde na lang soebatten in met het project, dat 181 miljoen euro zal kosten. Raadslid Gerard Verspuij, de enige PvdA’er die tegen het plan stemde, vindt de actie niet chic. „Verzet is prima, maar doe dat binnen je eigen partij”, zei hij tegen het AD.

All you need is LOF //

Tien kanshebbers voor slechtste slogan

‘De Gewone Man waar je op rekenen kan’. De Oirschotse politieke partij De Gewone Man hoopt met die slogan stemmen binnen te slepen, meldt het Eindhovens Dagblad. Het landelijk platform Slechte Slogans heeft deze slogan echter gekozen als één van de tien kanshebbers om ‘De slechtste politieke slogan’ rond de gemeenteraadsverkiezingen te worden. Andere kanshebbers zijn de Weertse VVD met ‘niet krimpen maar pimpen’, of LOF uit Boxmeer met ‘all you need is LOF’. CDA’er Rudi de Ruijter in Terneuzen hoopt kiezers te werven met ‘Het behoeft geen studie, stem op Rudi.’ De winnaar van de sloganverkiezing wordt 17 maart bekendgemaakt.

Dongen //

Ruzie om eis van Democratisch Podium

Binnen de partij Democratisch Podium Dongen (DPD) is ruzie uitgebroken na onenigheid over een verklaring die het partijbestuur ondertekend wilde hebben. In de verklaring werd geëist dat raadsleden voor de wethouder stemmen die het partijbestuur voordraagt, en dat ze hun zetel opgeven als ze DPD verlaten. „Deze kwestie is ingegeven door wantrouwen”, aldus raadslid Rien van Iersel in BN De Stem. Partijvoorzitter Ernie van Dooren is uit onvrede opgestapt.

Aalten //

Lijsttrekker PvdA weg na twijfel integriteit

Petra Hoezen, de PvdA-lijsttrekker in Aalten, is opgestapt nadat er twijfels waren gerezen over haar integriteit. Dat meldt de Gelderlander. Burgemeester Berghoef van de gemeente openbaarde vorige week dat Hoezen als advocaat cliënten bijstond in zaken tegen de gemeente. Dat zou in strijd zijn met de Gemeentewet. Hoezen trok daarop haar lijsttrekkerschap in en geeft haar raadszetel op. Ze verwijt Berghoef (CDA) „vuile spelletjes”.

    • NRC