Gratis kindje van Netflix

„Dit is niet de manier waarop Hollywood wil dat voor Oscar-genomineerde films bekeken worden”, waarschuwt techblog Cult of Mac. Inderdaad, Popcorn Time zal door weinig filmbazen met enthousiasme of zelfs onverschilligheid verwelkomd worden. Deze nieuwe app laat gebruikers (illegale) films, die normaal gedownload moeten worden, simpel afspelen. De nieuwste films kunnen in Popcorn Time in hoge kwaliteit gestreamd worden. Het is alsof Netflix en downloadsite The Pirate Bay in het geheim een kind hebben gekregen. Popcorn Time is gratis beschikbaar voor Apple-, Windows- en Linux-gebruikers. De vraag is natuurlijk hoe lang, want deze brutale kloon van Netflix faciliteert piraterij. Popcorn Time waarschuwt niet voor niets op de homepage dat het downloaden van „auteursrechtelijk beschermd materiaal illegaal kan zijn”. Daarom wordt toegevoegd: ‘gebruik is op eigen risico’. Maar dat zal internetgebruikers vast niet afschrikken.