Gevolg van een slechte keuze

‘Het eten buiten de gevangenis is zoveel beter, dan de troep die we hier krijgen’, vertelt Wesley Knight (45). Samen met negen andere gedetineerden in de Maine State Prison praat hij in Reflect over zijn tijd achter de tralies. De aanleiding voor deze korte documentaire was de lange celstraf die een vriend van Trent Bell kreeg opgelegd. De filmmaker vroeg zich af wat slechte levenskeuzes voor gevolgen hebben. Bell kreeg tien gevangenen zover om hun levensverhaal te vertellen en ook een brief aan hun jongere ik te schrijven.

Reflect is een emotioneel en aangrijpend document van oude mannen die terugkijken op impulsieve en destructieve keuzes. „Wat er ook gebeurt, blijf op school, maak je opleiding af”, zegt William Poor (40) tegen zijn jongere ik terwijl hij in de verte staart. Met Reflect raakt Bell een gevoelige snaar want wat zouden wij allemaal niet anders doen in het verleden, met de kennis van nu?