Even Funda-gluren in de villa van verdreven president Janoekovitsj

De filmkamer van Janoekovitsj. Schermafbeelding / Der Spiegel

Zou de afgezette Oekraïense president Janoekovitsj zijn villa erg missen met alle tierelantijnen? We schreven al eerder over het buitenissige buitenverblijf van de verdreven president. De Duitse krant Der Spiegel heeft nu een mooi tooltje gemaakt waarmee je door het enorme huis kan dwalen.

Voorwerpen uit de villa van Janoekovitsj. Foto AFP / Yuriy Dyachyshyn

De villa van Janoekovitsj, die vandaag tijdens een persconferentie vanuit Rusland nog maar eens herhaalde dat hij zelf de enige echte machthebber is, werd na zijn vlucht uit Kiev gelijk overstroomd met nieuwsgierige kijkers. Het verblijf bleek een grote uitstalling van pracht en praal te zijn met allerlei gouden voorwerpen en pronkerig meubilair.

Een demonstrant poseert binnen in de woning van Janoekovitsj terwijl buiten de mensen zich verdringen voor de ramen. Foto AFP / Yuriy Dyachshyn

De verdreven president had bovendien een flink wagenpark, een aantal bootjes, en er bleek zelfs een park te zijn met struisvogels. Het landgoed is al een populaire trekpleister geworden inmiddels voor dagjesmensen.

De ingang van de woning van Janoekovitsj. Foto AFP / Genya Savilov

Der Spiegel heeft nu op de site een soort Google Maps gemaakt van de villa waarmee je als het ware door de verschillende vertrekken kan lopen. En zo blijkt dat Janoekovitsj ook een filmzaal had met luie stoelen, een eigen kapel en een aparte studeerkamer.

Over smaak valt zeker wel te twisten, niettemin het blijft leuk om even zo te koekeloeren in zijn huis. Het ziet er allemaal prachtig afgewerkt uit. Hier geen plinten die nog geverfd moeten worden, onaffe hoekjes of draden aan het plafond die wachten op een peertje. Mocht het verblijf van de hand worden gedaan, de foto’s voor Funda zijn in ieder geval al klaar.

Een van de vertrekken van de villa van Janoekovitsj. Schermafbeelding / Der Spiegel

    • Anouk Eigenraam