Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Zeer grote natuurbrand in Loonse en Drunense Duinen

Aan de rand van de Loonse en Drunense duinen is brand uitgebroken. Volgens de brandweer gaat het om een “zeer grote brand”. De brandweer meldt dat korpsen uit onder meer Den Bosch, Rosmalen, Vught en Waalwijk zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

Nationaal park De Loonse en Drunense duinen.
Nationaal park De Loonse en Drunense duinen. Foto ANP / Wim Hollemans

Aan de rand van de Loonse en Drunense duinen is brand uitgebroken. Volgens de brandweer gaat het om een “zeer grote brand”. De brandweer meldt dat korpsen uit onder meer Den Bosch, Rosmalen, Vught en Waalwijk zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

Twitter avatar Danny722 Edwin Kok De #natuurbrand bij #Drunen is opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Een extra grootwatertransport is onderweg.
Twitter avatar Danny722 Edwin Kok Verschillende veiligheidsregio’s hebben kleurcode ‘geel’ afgegeven i.v.m. natuurbrandgevaar. Zullen er gedurende de week meer worden.
Twitter avatar dannyijpelaar Danny IJpelaar Brand breidt zich nog uit aan de zuidkant. Noordkant zijn de vlammen eraf. #bosbrand #Waalwijk #Drunen

Brandweerlieden zijn met meerdere tankwagens uitgerukt. Ook is een hoogwerker aanwezig zodat de brand van bovenaf kan worden bekeken, schrijft persdienst Novum. De rook is in de omgeving goed te zien.

Het natuurgebied is volgens de brandweer elk jaar wel het doelwit van natuurbranden. Hoe het vuur is ontstaan, is nog niet bekend.

Twitter avatar BRWRosmalen Brandweer Rosmalen Wij verlenen momenteel bijstand bij de zeer grote bosbrand in de Loonse en Drunense Duinen.