Zaak Heleen Mees komt niet tot proces

Als financieel econoom Heleen Mees in therapie gaat en twaalf maanden ‘geen problemen’ veroorzaakt, komt het niet tot een proces in de zaak over haar vermeende stalken van econoom William Buiter. Dat heeft de rechter besloten. Mees gaat met haar nieuwe advocaat vandaag nog Citigroup en Buiter aanklagen voor reputatieschade.

Heleen Mees komt aan bij de rechtbank in New York.
Heleen Mees komt aan bij de rechtbank in New York. Foto EPA / Justin Lane

Als financieel econoom Heleen Mees in therapie gaat en twaalf maanden ‘geen problemen’ veroorzaakt, komt het niet tot een proces in de zaak over haar vermeende stalken van econoom William Buiter. Dat heeft de rechter besloten. Mees gaat met haar nieuwe advocaat vandaag nog Citigroup en Buiter aanklagen voor reputatieschade.

Op Twitter bedankt Mees degenen die haar hebben gesteund, onder wie Neelie Kroes:

Twitter avatar HeleenMees Heleen Mees First and foremost I want to thank my family and friends for their warm and loving support. My mother is by far the coolest mom on earth.
Twitter avatar HeleenMees Heleen Mees Many thanks to Neelie Kroes and Sylvia Toth for the advice and aid offered.

Een keer terug naar rechter en 14 therapiesessies

Mees moet nog een keer vertellen aan de rechter hoe het met haar gaat. Ook moet ze veertien therapiesessies volgen. In januari wees de advocaat van Mees een schikking af, waardoor het risico ontstond op een jaar gevangenisstraf. De zaak werd vandaag inhoudelijk behandeld.

Tom Kleijn, correspondent voor de NOS, meldt op Twitter dat Mees opgelucht lijkt:

Twitter avatar TomKleijnUSA Tom Kleijn Goed nieuws voor Mees, zou 14x therapie moeten volgen en 12 mnd ‘out of trouble’ moeten blijven. Dan is alles klaar. Zo meer info
Twitter avatar TomKleijnUSA Tom Kleijn Mees zichtbaar opgelucht

Rechtszaak draaide om vermeende stalking van Buiter

Mees stond terecht voor het stalken en seksueel intimideren van Buiter, een Brits-Nederlandse bankier. Mees zou Buiter, haar voormalige minnaar en een kopstuk van Citigroup, langdurig hebben lastiggevallen met onder meer een stortvloed van intimiderende e-mails. Buiter heeft de beschuldiging dat Mees ook zijn kinderen lastigviel teruggetrokken.