Voorzitter Bayern München bekent schuld in belastingfraudezaak

Uli Hoeness heeft op de eerste procesdag van de rechtszaak tegen hem wegens belastingfraude direct toegegeven schuldig te zijn. “Ik heb belastingen ontdoken en ben me ervan bewust dat het feit dat ik mezelf heb aangegeven niets aan de aanklacht verandert”, zei de voorzitter van Bayern München vandaag in de rechtszaal.

Hoeness vanochtend bij aankomst in de rechtbank. Foto Reuters / Christof Stache

Uli Hoeness heeft op de eerste procesdag van de rechtszaak tegen hem wegens belastingfraude direct toegegeven schuldig te zijn. “Ik heb belastingen ontdoken en ben me ervan bewust dat het feit dat ik mezelf heb aangegeven niets aan de aanklacht verandert”, zei de voorzitter van Bayern München vandaag in de rechtszaal.

Hoeness wordt ervan beschuldigd grote sommen geld te hebben doorgesluisd naar een geheime Zwitserse bankrekening. Hij zou daarmee in totaal circa 3,5 miljoen euro aan belastingen ontdoken hebben. Bovendien werd vandaag bekend dat justitie de 62-jarige Duitser ervan verdenkt wegens sjoemelen met gegevens nog eens 5,5 miljoen aan belastingvoordelen te hebben ontvangen.

Hoewel hij direct het boetekleed aantrok, vindt Hoeness dat bij de rechtbank geen verkeerd beeld over hem moet ontstaan:

“Ik ben geen klaploper. Ik heb grote hoeveelheden geld gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen, in totaal zo’n vijf miljoen, en betaalde vijftig miljoen aan belastingen in Duitsland.”

Als Hoeness schuldig wordt bevonden, riskeert hij een celstraf van maximaal tien jaar. Zelf hoopt de markante voorzitter, die tot het laatst toe alles in het werk stelde om een strafzaak te voorkomen, weg te komen met een boete. De uitspraak wordt donderdag verwacht. (Novum)