Robin Haase heeft geen kans in Indian Wells

In het masterstoernooi Indian Wells zijn in het enkelspel geen Nederlanders meer actief. Gisteren sneuvelde Robin Haase in de tweede ronde. Eerder werd Igor Sijsling uitgeschakeld in de eerste ronde. Voor Thiemo de Bakker viel al in de kwalificaties het doek. Geen van de Nederlandse vrouwen slaagden erin om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen.

De 26-jarige Haase werd met 4-6 en 3-6 verslagen door de als vijftiende geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov. Eerder dit seizoen verloor Haase ook al in Brisbane van de 22-jarige Dimitrov. De wedstrijd duurde slechts 70 minuten, waarin Haase slechts één keer een breakpunt kreeg. Haase had de tweede ronde bereikt door vrijdag van de Australiër John-Patrick Smith te winnen.

Ook Tomas Berdych en Jo-Wilfried Tsonga werden uitgeschakeld. Berdych verloor verrassend van de Spanjaard Roberto Bautista Agut : 6-4, 2-6 en 3-6. De Fransman Tsonga legde het af van zijn landgenoot Julien Benneteau: 4-6 en 46.

Juan Martin del Potro komt niet meer in actie. De nummer zeven van de wereld heeft nog teveel last van zijn pols, liet hij gisteren weten. De Argentijn bereikte vorig jaar de finale in Indian Wells, waarin hij verloor van Rafael Nadal.