Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Mooi weer

Foto Alain Jocard/AFP

In heel Europa was het afgelopen weekend mooi weer. Maar een zonnige foto die bijna kunst is – die kan natuurlijk nergens anders vandaan komen dan uit kunststad Parijs. In het park naast de Eiffeltoren boog het water uit de fonteinen de zonnestralen zo dat er pijltjes prismatisch licht door de lucht schoten.

In Nederland werd het ondertussen de warmste 9 maart die het KNMI ooit heeft gemeten. Het oude record van 18,4 graden werd gevestigd op 9 maart 1977. Zaterdag ging al de boeken in als de warmste 8 maart. Het werd toen 16 graden in De Bilt. Het weerinstituut sprak bovendien van de „eerste lokale warme dag”, omdat het op sommige plaatsen in Nederland warmer dan 20 graden werd.