kort

Foto AFP

FA Cup

City uitgeschakeld, Arsenal wel door

Wigan Athletic heeft gisteren voor een stunt gezorgd door Manchester City in de kwartfinales van de FA Cup met 2-1 te verslaan. De club die uitkomt in het Championship (tweede niveau) was vorig jaar in de finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi ook al te sterk voor City. Jordi Gomez zette Wigan gisteren vanuit een strafschop op voorsprong. Vlak na rust maakte James Perch er 2-0 van. Samir Nasri verkleinde de achterstand nog tot 2-1, maar verder kwam City niet. Arsenal bereikte zaterdag de halve finales ten koste van Everton: 4-1. Mesut Özil, Mikel Arteta en Olivier Giroud (tweemaal) scoorden voor de ‘Gunners’. Ook Sheffield United (2-0 zege op Charlton Athletic) en Hull City (3-0 tegen Sunderland) plaatsten zich voor de laatste vier.

Duits voetbal

Huub Stevens nieuwe trainer VfB Stuttgart

Huub Stevens volgt de dit weekeinde ontslagen Thomas Schneider op als trainer van VfB Stuttgart. Dat werd gisteren bekend. De zestigjarige Nederlander werd zelf vorige week nog ontslagen bij PAOK Saloniki. Stevens moet Stuttgart voor degradatie uit de Bundesliga behoeden. In de laatste negen duels behaalde de club slechts één punt. Zaterdag bleef Stuttgart, dat vijftiende staat, steken op 2-2 tegen hekkensluiter Braunschweig. Voor de club reden voor een trainerswissel. Voor Stevens is Stuttgart de vijfde Duitse club, waar hij aan de slag gaat. Eerder was hij trainer van Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV en Schalke 04. Bij Schalke, waarmee hij in 1997 de UEFA Cup won, werd Stevens tot trainer van de eeuw verkozen.

Wielrennen

Bouhanni winnaar eerste rit Parijs-Nice

Net als vorig jaar heeft Nacer Bouhanni gisteren de openingsetappe van Parijs-Nice gewonnen. De Franse renner was na een rit van 162 kilometer de snelste in de massasprint. John Degenkolb van de Nederlandse ploeg Giant-Shimano werd tweede, vóór Gianni Meersman. De etappe werd ontsierd door twee valpartijen. Ook Bouhanni kwam ten val, maar pakte ondanks een kapotte knie toch de zege.

    • Novum