Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Blue Note jubileert met 100 elpees

Het Amerikaanse jazzlabel Blue Note bestaat 75 jaar. Honderd legendarische albums uit de collectie worden opnieuw en ‘geremasterd’ op vinyl uitgebracht. Eind deze maand verschijnen de eerste vijf heruitgaven: Art Blakeys Free For All, John Coltranes Blue Train, Eric Dolphy’s Out To Lunch, Wayne Shorters Speak No Evil en Larry Youngs Unity. Op 5 juni brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ode aan Blue Note met tenorsaxofonist Benny Golson en zanger José James. (NRC)