Intieme soundscapes

None

Luisteren // pop The Notwist Close to the Glass Live: 28 mei in de Melkweg, Amsterdam 4

De Duitse band Notwist wordt sinds 1989, na acht cd’s en een soundtrack, geroemd om de versmelting van de klank van een gitaarband met die van analoge synthesizers, wat niet te gepolijste, rammelige elektronica opleverde. Op de nieuwe cd Close To The Glass is hun stijl opnieuw kwetsbaar, van schuchtere akkoorden op gitaar tot elektronische accenten die oplichten als glimwormen. Vooral de eerste helft van deze cd is een parade van sterke songs, met ‘Kong’ – waarin voorman Markus Acher met zijn onvaste stem verlangend klinkt als J Mascis (Dinosaur Jr) – als hoogtepunt. Liedjes zwabberen van vervormde rocksong naar transparante soundscape, met steeds die intieme klank: alsof ze voor je neus staan te spelen.

    • Hester Carvalho