Gevluchte tbs’er komt om bij poging tot arrestatie

Een gevluchte tbs’er is gisteren in Alkmaar om het leven gekomen toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie.

Toen de politie hem wilde oppakken, dreigde de man met een stanleymes. Een agent schoot hem daarop in zijn been. Daarna stak de man zichzelf in zijn nek.

Onduidelijk is nog hoe de man precies om het leven is gekomen. De Rijksrecherche is begonnen met onderzoek naar de zaak.

De man werd sinds zaterdagavond gezocht, nadat hij niet was teruggekeerd van onbegeleid verlof. De kliniek waar hij verbleef, deed daarvan melding toen hij niet op tijd terug was. Hierop gaf het Openbaar Ministerie de Groep Opsporing Onttrekkingen van de politie de opdracht de tbs’er op te sporen.

Het slachtoffer was 35 jaar. Verder is over diens identiteit niets bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie wil niet zeggen waarvoor de man was veroordeeld. Ook wil de woordvoerder niet zeggen in welke kliniek de man vastzat en of hij binnenkort zou vrijkomen.

Omwonenden vertelden aan de lokale televisiezender RTV Noord-Holland dat ze bij de arrestatie van het slachtoffer een woordenwisseling hebben gehoord. De politieagenten zouden geprobeerd hebben de man over te halen zichzelf niet te verwonden.